Ultimele știri

Vizita ÎPS Părinte Petru în Parohia Sadova: Binecuvântare și Unitate Duhovnicească

Duminică, 14 ianuarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei, a desfășurat o vizită pastorală în Parohia „Sfântul Nicolae” din localitatea Sadova, raionul Călărași, în ziua prăznuirii Tăierii împrejur cea după trup a Domnului Dumnezeu şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos, și a sărbătorii Sfântul Ierarh Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei.

Comunitatea, în frunte cu Părintele paroh Valeriu Enache, Protopopul de Călărași, a întâmpinat cu bucurie și evlavie ierarhul, oferindu-i tradiționalele flori, pâine și sare.

În cadrul Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii a Sfântului Vasile cel Mare, Corala academică „Gavriil Musicescu” a Mitropoliei Basarabiei a încântat clericii și credincioșii cu răspunsurile la strană. Momentul liturgic a fost un prilej de înălțare duhovnicească pentru toți cei prezenți.

La momentul rânduit din Liturghie, Părintele Prof. Dr. David Pestroiu, Prodecanul Facultății de Teologie Ortodoxă Patriarhul Justinian din București și coordonator al Extensiunii FTOUB de la Chișinău, a ținut un cuvânt de învățătură, aducând în atenție semnificația sărbătorii Tăierii împrejur a Domnului, a simbolismului Anului Nou, vorbind despre viața și opera Sfântului Ierarh Vasile cel Mare.

Într-un gest de recunoștință față de rolul și truda pentru dezvoltarea culturii naționale, soborul de preoți și diaconi au săvârșit o slujbă de pomenire pentru mare poet Mihai Eminescu, remarcând Ziua Națională a Culturii și ziua de naștere a poetului de pe 15 ianuarie.

La finalul ceremoniei, Părintele Mitropolit a adresat un cuvânt de felicitare și binecuvântare către enoriași, evidențiind activitatea fructuoasă a Părintelui protopop și exprimând recunoștința față de credincioși pentru sprijinul lor. În îndemnul său, ierarhul a subliniat importanța păstrării tradițiilor și valorilor spirituale în comunitate, dorind tuturor credincioșilor mult spor duhovnicesc și roade ale Sfântului Duh.

După slujbă, membrii comunității și Înaltpreasfințitul Părinte Petru au participat la o agapă frățească, consolidând astfel legăturile de unitate și solidaritate duhovnicească în Parohia Sadova, Protopopiatul Călărași.

Galeria foto completă poate fi accesată pe pagina noastră de Instagram:

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img