Ultimele știri

Sărbătoarea Ajunului Botezului Domnului, încununată cu rugăciunile de sfințire a Aghesmei Mari la Paraclisul Mitropolitan din Chișinău

Astăzi, în duhul solemn al Ajunului Botezului Domnului, credincioșii din Chișinău s-au adunat la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din capitală pentru a participa la o slujbă deosebită, în frunte cu Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei. Evenimentul liturgic a debutat cu rânduiala Vecerniei unită cu Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare, subliniind importanța acestei zile în calendarul liturgic.

Corala Mitropoliei Basarabiei „Gavriil Musicescu”, dirijată de domnul profesor Anton Dumbrava, a adus o atmosferă de înălțare duhovnicească, încântând credincioșii cu răspunsurile la strană.

După acest moment euharistic, ÎPS Părinte Petru, însoțit de preoți, diaconi și credincioși, a săvârșit slujba de sfințire a Aghesmei Mari în curtea Sediului Mitropolitan. Închinătorii au avut ocazia să participe la acest act sfințitor solemn, primind binecuvântarea prin stropire cu Apa Sfințită, simbol al pocăinței, curăției și luminării.

Într-un scurt cuvânt de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a oferit o perspectivă profundă asupra semnificației Botezului Domnului, aducând în atenție pericopa evanghelică citită în această zi. De asemenea, Părintele Mitropolit a evidențiat rolul Aghesmei și impactul curățitor al harului în viața credincioșilor, încurajându-i să se bucure de această binecuvântare și să caute renașterea duhovnicească prin Harul Sfântului Duh.

Evenimentul s-a încheiat într-o atmosferă de reculegere și bucurie duhovnicească, transmițând tuturor participanților un mesaj de încredere și nădejde pe calea mântuirii, sub ocrotirea Sfântului Ioan Teologul.

Galeria foto completă poate fi accesată pe pagina noastră de Facebook:

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img