Ultimele știri

Sărbătoarea Nașterii Domnului la Mănăstirea „Sfântul Apostol Andrei”: Rugăciune și Împărtășire în Lumina Sărbătorii

Într-o atmosferă de sfințenie și bucurie duhovnicească, Înaltpreasfințitul Părinte PETRU, Mitropolitul Basarabiei, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea „Sfântul Apostol Andrei” din orașul Durlești, Chișinău.

Înaltpreasfinția Sa a fost întâmpinat cu tradiționalele daruri simbolice: pâine, sare, flori și o caldă primire, ce exprimă ospitalitatea și bucuria întâmpinării unui moment atât de important în calendarul religios.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corala academică „Gavriil Musicescu” a Mitropoliei Basarabiei, care a încântat și a oferit o atmosferă de adâncă înălțare spirituală în timpul slujbei.

În cadrul Liturghiei, cu binecuvântarea ÎPS Părinte PETRU, a fost citită Pastorala la Nașterea Domnului, adresată clerului și binecredinciosului popor român din Basarabia. Acest moment a fost încununat de emoție și profundă înțelegere a semnificației adânci a Nașterii Domnului.

Mai multe coruri și grupuri de copii au adus vestea Nașterii Domnului, cântând colinde tradiționale românești, încântându-i pe cei prezenți la slujbă.

La încheierea Sfintei Liturghii, ÎPS Părinte PETRU a transmis sincere mulțumiri Părintelui Arhimandrit Andrei, starețul mănăstirii, pentru primirea caldă și ospitalitatea oferită în acest loc binecuvântat de închinare și rugăciune. În cuvântul său de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a exprimat recunoștință și bucurie pentru fiecare credincios prezent, aducând urările sale de pace, iubire și împlinire duhovnicească, în această zi de sărbătoare.

ÎPS Părinte Mitropolit PETRU a subliniat în cuvântul său că Nașterea Domnului aduce lumină și nădejde în suflete, fiind un moment al asumării, unității și solidarității în cadrul credinței noastre creștine ortodoxe. Ziua aceasta ne amintește de generozitatea și dragostea dumnezeiască, invitându-ne să fim mai buni și mai aproape de cei din jurul nostru.

Această slujbă a fost un moment de comuniune și împărtășire a bucuriei Nașterii Domnului, demonstrând încă o dată importanța acestei sărbători pentru credincioșii Basarabiei și pentru întreaga Biserică Ortodoxă.

Galeria foto completă poate fi accesată pe pagina noastră de Facebook:

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img