Ultimele știri

Tinerii din ASCOR Chișinău au participat la „Marșul Identitar”, îndemnând semenii să-și asume public și deschis apartenența la identitatea și spiritualitatea românească

Vineri, 24 mai, la Chișinău, a avut loc Marșul Identitar, organizat de Liga Studenților din Basarabia și Asociația „Ideea Națională”, în contextul Zilelor Românilor de Pretutindeni, marcate la sfârșitul lunii mai.

Evenimentul a avut ca scop încurajarea populației din Republica Moldova să-și asume public apartenența la spațiul identitar românesc și valorile culturale și tradiționale ale neamului nostru, deoarece doar astfel ne vom putea integra mai ușor în spațiul civilizațional european.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, la acțiune au participat și membrii Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români – filiala Chișinău (ASCOR Chișinău). Îmbrăcați în ie tradițională românească, voluntarii au încurajat generațiile de tineri să apere și să promoveze valorile fundamentale ale neamului nostru, precum credința milenară ortodoxă, familia și tradițiile strămoșești.

Ei au subliniat faptul că apartenența la identitatea și spiritualitatea românească reprezintă forța motrice a societății noastre și i-au îndemnat pe toți tinerii să fie activi și implicați, unindu-și eforturile pentru a construi un viitor bazat pe adevăr, dragoste și încredere reciprocă.

De asemenea, tinerii din ASCOR Chișinău au susținut cu tărie mesajul transmis de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, care i-a îndemnat pe românii de pretutindeni să păstreze unitatea familiei, constituită din bărbat, femeie și copii, și să educe tânăra generație în duhul iubirii de Dumnezeu, de Biserică și de neam. În acest sens, tinerii au fost încurajați să cultive virtuțile esențiale în sufletele copiilor și tinerilor, precum iubirea și compasiunea, solidaritatea cu cei aflați în dificultate, prietenia, curajul și speranța.

Această manifestare a demonstrat încă o dată angajamentul tinerilor de a-și proteja și promova valorile identitare, contribuind astfel la întărirea legăturilor spirituale și culturale dintre Republica Moldova și România.

Mai multe imagini de la eveniment pot fi accesate pe pagina de Facebook al ASCOR Chișinău:

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img