Ultimele știri

Premieră în Basarabia: Tinerii din ASCOR Chișinău au dat startul unui curs gratuit de muzică psaltică la Reședința Mitropoliei Basarabiei

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, ieri, 5 iunie 2024, tinerii din ASCOR Chișinău au dat startul unui curs gratuit de muzică psaltică pentru începători, desfășurat la Reședința Mitropoliei Basarabiei din Chișinău. Acest curs reprezintă o premieră pentru Biserica Ortodoxă din Basarabia, fiind o inițiativă menită să promoveze tradiția muzicii bizantine în rândul tinerilor.

Voluntarii au fost extrem de entuziasmați și dornici de a învăța primele noțiuni de muzică bizantină. Cursul este predat de Părintele Constantin Olariu, secretar eparhial, care are o vastă experiență și mare pasiune pentru muzica psaltică. „Este o bucurie să împărtășesc cunoștințele mele despre cântarea psaltică cu acești tineri frumoși. Sper ca acest curs să fie un pas important în păstrarea și transmiterea acestei tradiții valoroase pentru spiritualitatea noastră ortodoxă, care este glasul Bisericii exprimat în cântare”, a declarat Părintele secretar.

Următorul curs va avea loc sâmbătă, 8 iunie 2024, începând cu ora 19:00, la Reședința Mitropolitană. Toți doritorii de a pătrunde în arta muzicii psaltice sunt invitați să se înscrie pentru a participa. Pentru detalii și înscrieri, vă rugăm să contactați:

📞 +373 788 69 752 – Vîrtosu Anghelina, președinta ASCOR Chișinău.

Această inițiativă este un exemplu al angajamentului Mitropoliei Basarabiei față de educația religioasă și culturală a tinerilor, oferindu-le oportunități de a se implica activ în viața bisericii și de a învăța tradițiile sacre ale cântului bizantin, muzică prin care vorbește Dumnezeu.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img