Ultimele știri

Mitropolia Basarabiei susține educația modernă în orașul Durlești cu donații de tablete digitale

Ieri, 4 iunie 2024, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, o delegație a Arhiepiscopiei Chișinăului, Mitropolia Basarabiei, împreună cu doamna Eleonora Șaran, primarul orașului Durlești, au vizitat instituțiile de învățământ din localitate pentru a face câte o donație de tablete digitale. Această acțiune face parte dintr-un program de sprijinire a educației în Basarabia, demonstrând angajamentul Mitropoliei Basarabiei față de comunitățile locale.

Donație la Liceul Teoretic „Hyperion”

Prima oprire a fost la IP Liceul Teoretic „Hyperion”, unde au fost donate 30 de tablete digitale. Doamna director, Tamara Pasat, a exprimat profunda recunoștință Mitropoliei Basarabiei pentru generoasa donație, subliniind cât de important este acest sprijin pentru elevi și pentru calitatea actului educațional. „Această donație va facilita accesul elevilor noștri la resurse educaționale moderne și va îmbunătăți considerabil procesul de învățare”, a declarat directoarea instituției Tamara Pasat.

Delegația Mitropoliei, formată din Părintele Constantin Olariu, secretar eparhial, și Părintele ierodiacon Gurie Dumbrava, a fost impresionată de deschiderea doamnei director referitor la activitatea religioasă în instituție. Împreună cu doamna primar, doamna director și Preotul Vasile Manica, consilier pentru Învățământ al Arhiepiscopiei Chișinăului, care activează ca profesor de religie în instituție, au vizitat sălile de curs și au apreciat lucrările grandioase desfășurate în liceu.

Părintele consilier Vasile Manica, coordonator al cabinetului „SmartLab” – primul proiect de acest gen implementat în Republica Moldova, a prezentat activitățile pedagogice desfășurate. Părintele predă ore de robotică și ore de religie la un nivel avansat al tehnologiei, impresionând delegația cu angajamentul său în educația modernă a elevilor. „Este o onoare să pot contribui la dezvoltarea acestor tineri și să le ofer un cadru modern în care să-și dezvolte abilitățile tehnologice și spirituale”, a declarat Părintele Manica.

Vizită la Gimnaziul Durlești

În continuare, delegația, împreună cu primarul localității, s-a deplasat la a doua instituție din orașul Durlești, IP Gimnaziul Durlești, unde au donat alte 20 de tablete digitale. Aici, au fost întâmpinați de doamna Director Tatiana Anghelenici, care le-a prezentat detalii din istoria gimnaziului, prima școală din localitate. Delegația a fost surprinsă de povestea gimnaziului și de eforturile constante ale echipei de cadre didactice pentru a crea un mediu educațional de calitate.

 „Această donație este un pas important în modernizarea învățământului nostru și în oferirea de noi oportunități pentru elevii noștri. Gimnaziul Durlești a fost mereu un pilon al comunității noastre, și aceste tablete vor contribui la pregătirea elevilor pentru un viitor în care tehnologia joacă un rol central”, a spus doamna Anghelenici în mesajul său plin de recunoștință.

Orașul Durlești a fost mereu un loc unde Mitropolia Basarabiei s-a implicat în activități culturale, educaționale și filantropice. Clericii, împreună cu doamna primar și doamnele directoare, au convenit să fructifice relațiile dintre Mitropolia Basarabiei și instituțiile de învățământ locale, organizând mai multe evenimente și colaborări comune în viitor. „Această colaborare este esențială pentru dezvoltarea comunității noastre și pentru asigurarea unui viitor prosper pentru tinerii noștri” a declarat Părintele Constantin Olariu.

În încheierea vizitei, delegația Mitropoliei Basarabiei și autoritățile locale au discutat despre viitoare proiecte comune care să susțină educația și cultura în Durlești. „Este important să continuăm acest parteneriat și să ne asigurăm că toți copiii din comunitatea noastră au acces la resursele necesare pentru a-și atinge potențialul maxim”, a concluzionat doamna Primar Eleonora Șaran.

Această acțiune generoasă a Mitropoliei Basarabiei demonstrează angajamentul său față de educația și de dezvoltarea comunităților românești din Basarabia, oferind un exemplu pozitiv de colaborare între Biserică și autoritățile publice locale.

Galeria foto completă poate fi accesată pe pagina noastră de Facebook:

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img