Ultimele știri

ÎPS Petru, Mitropolitul Basarabiei, în vizită pastorală la parohia „Sfânta Treime” din orașul Călărași

Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, a făcut în Duminica Izgonirii lui Adam din Rai o vizită pastorală la parohia „Sfânta Treime” din orașul Călărași. Ierarhul a fost întâmpinat cu bucurie, evlavie și flori de către enoriașii păstoriți de Părintele Paroh, Ioan Mutu.

ÎPS Părinte Mitropolit a a oficiat Sfânta Liturghie, în cadrul căreia, tânărul teolog Dorin Gavriliță a fost hirotonit în treapta de diacon. Înaltpreasfinția Sa i-a urat, diaconului care a primit taina hirotoniei, preoție cu multă râvnă în slujba Bisericii, inimă curată şi înaltă trăire duhovnicească.

În cuvântul său de învățătură adresat comunității de creștini din Călărași, Părintele Mitropolit le-a vorbit despre importanța Duminicii Izgonirii lui Adam din Rai, zi care marchează încheierea Săptămânii Brânzei și care precede începerea Postului Mare.

Această zi este aşezată la începutul Postului Mare pentru a arăta urmările nefericite ale neascultării şi ale însoţirii cu patimile. Numai prin înfrânare şi prin apropiere de Domnul, adevăratul creștin se poate învrednici de dobândirea Raiului, pe care Mântuitorul ni l-a deschis din nou prin jertfa Sa de pe cruce”, le-a transmis Mitropolitul Basarabiei credincioșilor prezenți la Sfânta Liturghie.

Nu în ultimul rând, Ierarhul a apreciat lucrarea pastorală a Părintelui Ioan Mutu, care împreună cu enoriașii se ostenesc pentru a îngriji și înfrumuseța sfântul lăcaș.

La rândul său, Părintele Paroh, împreună cu enoriașii, i-au mulțumit Înaltpreasfinției Sale pentru dragostea cu care a răspuns invitației de fi în mijlocul credincioșilor în ajunul începerii Postului Mare, menționând că vizita sa are o mare însemnătate pentru parohie.

La final, clerul şi credincioșii şi-au cerut iertare unii de la alții. Părintele Mitropolit i-a îndemnat pe cei prezenți să asculte de învățăturile creștine și a amintit că postul, rugăciunea și faptele bune sunt mijloace necesare mântuirii.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img