Ultimele știri

Hramul Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din Climăuți a fost marcat printr-o slujbă deosebită în prezența Înaltpreasfințitului Părinte PETRU

„Întru naştere fecioria ai păzit, întru adormire lumea nu o ai părăsit, de Dumnezeu Născătoare; mutatu-te-ai la viaţă, fiind Maica Vieţii; şi cu rugăciunile tale izbăveşti din moarte sufletele noastre”. (Troparul Adormirii Maicii Domnului)

Luni, 28 august 2023, într-o zi de sărbătoare plină de sfințenie și pace, credincioșii din localitatea Climăuți, raionul Dondușeni, au celebrat hramul parohiei lor, dedicat praznicului Adormirii Maicii Domnului. Evenimentul a fost de o semnificație deosebită, având onoarea de a-l avea ca oaspete pe Înaltpreasfințitul Părinte PETRU, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor.

Înaltpreasfințitul Părinte PETRU a fost întâmpinat cu bucurie și recunoștință de către un sobor de preoți și diaconi, conduși de Părintele paroh Sergiu Marițoi. Tradiționalul colac, sarea și florile au însoțit acest moment de întâmpinare, simbolizând ospitalitatea și primirea călduroasă a ierarhului.

Hramul parohiei a adus o strălucire aparte noului lăcaș de închinare, care a fost construit cu multă râvnă și jertfă de sine. Soborul de clerici și credincioși s-a adunat pentru a aduce prinos de rugăciune și recunoștință Maicii Domnului și lui Iisus Hristos pentru ocrotirea lor.

În cadrul Sfintei Liturghii, cu binecuvântarea Mitropolitului, Părintele Constantin Olariu a adresat credincioșilor câteva cuvinte de învățătură despre importanța rugăciunii și a grijei Maicii Domnului în viața tuturor credincioșilor. S-a subliniat că prin mijlocirea sa, Maica Domnului a vegheat asupra parohiei în momentele dificile și a adus binecuvântarea Sa în construirea noii biserici.

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit PETRU a subliniat în predica Sa faptul că Adormirea Maicii Domnului marchează cea mai înaltă treaptă duhovnicească desăvârșitoare, amintind credincioșilor că ea este un exemplu de îndumnezeire, credință și umilință față de Dumnezeu. Înaltpreasfinția Sa a evidențiat că Maica Domnului este o mijlocitoare puternică în fața Tronului Ceresc și că rugăciunile noastre către ea nu rămân fără răspuns.

La finalul ceremoniei, Părintele Mitropolit a exprimat recunoștința sa față de Părintele paroh Sergiu pentru organizarea acestei sărbători cu atâta bucurie și măreție. De asemenea, a transmis gândurile Sale de apreciere întregii comunități de credincioși pentru implicarea lor activă în viața bisericii și în păstrarea tradițiilor creștine.

La rândul său, Părintele Sergiu Marițoi a mulțumit Înaltpreasfinției Sale pentru vizita pastorală și pentru binecuvântările aduse comunității. A subliniat că prezența ierarhică în această zi specială a adus o mare bucurie în mijlocul credincioșilor și a întărit legătura lor cu Biserica Neamului.

Evenimentul s-a încheiat cu o atmosferă de bucurie și binecuvântare, iar credincioșii au plecat spre casă încredințați că Maica Domnului îi veghează și îi însoțește în călătoria lor duhovnicească.

Galeria foto completă poate fi accesată pe pagina noastră de Facebook:

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img