Ultimele știri

Atmosferă de pace, lumină și bucurie la Paraclisul Mitropolitan de Sărbătoarea Nașterii Domnului

Marea sărbătoare a venirii Pruncului Iisus Hristos în lume a adus multă căldură sfântă și bucurie duhovnicească în sufletele celor prezenți și în acest an la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chișinău.

Smerita întrupare a Fiului lui Dumnezeu a fost vestită prin Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, săvârșită de ÎPS Părinte Petru, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, împreună cu un sobor de preoți și diaconi slujitori de la Centrul Eparhial.

Răspunsurile liturgice armonioase au fost date de Corala Academică „Gavriil Musicescu” a Mitropoliei Basarabiei, dirijată domnul Anton Dumbrava, care la momentul Chinonicului a susținut un recital de colinde tradiționale românești, încântându-i astfel pe toți cei prezenți cu un repertoriu special.

În aceeași atmosferă de rugăciune și de desfătare spirituală, Părintele Arhidiacon Maxim Sturza, consilier mitropolitan, a dat citire Pastoralei Nașterii Domnului a Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Petru. În cadrul acesteia a fost adresat un mesaj de încurajare și îndemn la solidaritate la finalul unui an plin de provocări.

„Având credință neclintită și luând aminte la cuvintele prorocului Isaia, să ne închinăm pruncului Iisus, născut în peștera Betleemului, și să ne rugăm pentru pacea lumii. După un an plin de încercări, care a lăsat tristețe în inimile popoarelor și a zdruncinat lumea creștină printr-un război între frați, să-L chemăm în rugăciune pe Dumnezeul cel tare și biruitor ca să aducă pace pe pământ.

Sărbătoarea Nașterii Domnului este un prilej de întărire a comuniunii, de întrajutorare și de fapte de milostenie, care sunt roade ale dreptei credințe, mărturii concrete ale iubirii noastre smerite față de Dumnezeu și față de oameni.”

După Sfânta Liturghie, bucuria praznicului a fost încununată de colindele interpretate de copiii, respectiv de fiicele și fiii duhovnicești ai Arhiepiscopiei Chișinăului, care au fost răsplătiți cu binecuvântări și daruri de Părintele Mitropolit. Înaltpreasfinția Sa a mulțumit coralei, colindătorilor, copiilor, soborului slujitor și numeroșilor credincioși, urându-le un an plin de credință, nădejde și dragoste.

„Cuprinși fiind de taina coborârii Fiului lui Dumnezeu la noi prin Nașterea Sa pe pământ, în această atmosferă a sărbătorilor de iarnă, să-L rugăm pe Mântuitorul nostru Iisus Hristos și pe sfânta Sa Maică, Fecioara Maria să ne dăruiască mai multă credință, mai multă nădejde și mai multă dragoste, pentru ca, la rândul nostru, să răspândim celor din jur bucurie, curaj și mângâiere sufletească”.

La final, închinătorii prezenți au primit în dar câte o bucată de vată îmbibată cu mir sfințit și câte o cărțulie despre Icoana Maicii Domnului din insula Tinos (Grecia), aduse și dăruite de către Părintele Marin Osoianu, directorul Centrului de pelerinaje „EMAUS” al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img