Ultimele știri

Ziua Internațională a Profesorului: ÎPS Părinte PETRU mulțumește cadrelor didactice pentru munca lor nobilă

Înaltpreasfințitul Părinte PETRU, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, adresează astăzi, 5 octombrie 2023, un cuvânt de apreciere și gratitudine către toți profesorii și cadrele didactice, cu ocazia celebrării Zilei Mondiale a Profesorului. Mesajul integral poate fi citit mai jos:

Preaiubiți profesori, 

Cu inima plină de dragoste și cu adânc respect, ne îndreptăm gândurile și cuvintele de recunoștință către cei ce poartă în ei noblețea și lumina cunoașterii, către acei dascăli ce, prin jertfa lor, sculptează viitorul nostru și formează caracterele celor mai tineri, către cei ce poartă făclia învățării și a iubirii creștine. Astăzi, de Ziua Mondială a Profesorului, dorim să transmitem cele mai calde felicitări și sincere urări de bine, către toți profesorii și cadrele didactice.

Profesorii nu sunt doar transmițători de cunoștințe, ci călăuzitori pe drumul formării spirituale și intelectuale. Ei, prin dedicare, răbdare și înțelepciune, construiesc fundația pe care copiii noștri își vor clădi viitorul. Ei nu doar împart informații, ci inspiră, modelează caractere, și învață nu doar cum să trăiești, ci cum să trăiești înțelept și cu dragoste pentru Dumnezeu și aproapele.

Trebuie să fim conștienți că educația nu înseamnă doar acumularea de cunoștințe, ci și creșterea în credință și iubire față de aproapele. Profesorii sunt piloni importanți în această construcție duhovnicească, ghidând tinerii pe calea credinței în Hristos și a iubirii creștine, așa cum spune Sfânta Scriptură în Pildele lui Solomon 22, 6: „Deprinde pe tânăr cu purtarea pe care trebuie s-o aibă; chiar când va îmbătrâni nu se va abate de la ea.”

Dragi profesori, sunteți lumină în viețile noastre, călăuze în zilele noastre și modele pentru generațiile noastre viitoare. Ceea ce faceți în sălile de clasă și în inimile copiilor are un impact profund și durabil asupra societății.

Cu fiecare generație de tineri crescuți cu înțelepciune și iubire creștină, sămânța nădejdii pentru un viitor mai luminos are să aducă rod. Vă mulțumim din inimă pentru tot efortul, răbdarea și devotamentul vocației voastre. Dumnezeu să vă binecuvânteze munca și să vă ofere putere și înțelepciune în continuarea acestei nobile misiuni.

Cu dragoste și arhierești binecuvântări,

♱ ÎPS Părinte PETRU,
Arhiepiscopul Chișinăului,
Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img