Ultimele știri

Mitropolitul Basarabiei a participat la Festivalul Tradițiilor Românești din Republica Moldova, eveniment de referință în promovarea valorilor naționale

Astăzi, Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, a participat cu bucurie la activitățile Festivalului Tradițiilor Românești în Republica Moldova, cel mai mare eveniment de promovare a valorilor naționale, care se desfășoară în perioada 12 – 14 mai, la Chișinău.

Organizat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova a Guvernului României, sub patronajul domnului Președinte al României, Klaus Iohannis, festivalul a adus împreună oficialități importante și oameni iubitori de cultură, evidențiind importanța păstrării și promovării tradițiilor românești în Basarabia.

La acest eveniment deosebit au participat și personalități de marcă precum: Domnul Igor Grosu, Președintele Parlamentului, Domnul Cristian-Leon Țurcanu, Ambasadorul României la Chișinău, Domnul Adrian Dupu, Secretar de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, Domnul Nicolae Ivășchescu, Secretar General și Domnul Octavian Dragomir, Director economic al DRRM, organizatorii festivalului.

Din delegația Mitropoliei Basarabiei și Exarhatului Plaiurilor au mai făcut parte Părintele Arhidiacon Maxim Sturza, Consilier pentru Relațiile cu Instituțiile Statului și Părintele Arhidiacon Constantin Olariu, Consilier Media, Comunicare și Relații Publice.

Prezența Înaltpreasfințitului Părinte Petru a adus o notă specială evenimentului, subliniind importanța spiritualității, culturii și tradițiilor românești în viața societății de pe malul stâng al Prutului.

Evenimentul a oferit, de asemenea, o platformă de dialog și schimb de experiențe între reprezentanții comunității românești din Republica Moldova și cei din România, contribuind astfel la consolidarea legăturilor dintre cele două țări și la întărirea sentimentului de apartenență la o identitate comună. Acest fapt s-a făcut remarcat mai ales prin interacțiunea Înaltpreasfințitului Petru și a Domnului Igor Grosu cu participații, care împreună au discutat cu fiecare meșteșugar și oaspete venit din România, în parte.

Înaltpreasfințitul Părinte Petru a apreciat eforturile organizatorilor și a subliniat rolul esențial al credinței, culturii și tradițiilor în păstrarea identității naționale, subliniind importanța evenimentului în consolidarea legăturilor dintre România și Republica Moldova și în întărirea sentimentului de apartenență la valorile etnice comune.

Participarea Înaltpreasfințitului Părinte Petru la Festivalul Tradițiilor Românești a reprezentat un moment de bucurie duhovnicească și o oportunitate de a evidenția rolul Bisericii în promovarea și conservarea valorilor culturale și spirituale. Prin prezența Sa, Ierarhul a transmis un mesaj puternic de unitate și dragoste pentru neam, țară și tradiții strămoșești.

Festivalul Tradițiilor Românești are ca scop principal valorificarea și promovarea bogăției culturale și a moștenirii tradiționale românești în Republica Moldova. Timp de câteva zile, participanții vor avea ocazia să se bucure de spectacole folclorice, expoziții de artă populară, prezentări de gastronomie tradițională și ateliere meșteșugărești, aduse din diverse regiuni ale României.

Astfel, prin prezența Înaltpreasfinției Sale și a mesajului transmis, Părintele Mitropolit încurajează toți credincioșii să participe la acest festival, să-și îmbrățișeze identitatea culturală și să fie mândri de tradițiile și moștenirea primită.

Galeria foto completă poate fi accesată pe pagina noastră de Facebook:

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img