Ultimele știri

Mitropolia Basarabiei și Guvernul României, într-un dialog constructiv pentru binele comunității ortodoxe din Basarabia

Ziua de astăzi, a fost marcată de o dorință ferventă de colaborare, dialog și solidaritate, pentru binele comunității creștine basarabene. Înaltpreasfințitul Părinte PETRU, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, a avut bucuria de a se întâlni cu Domnul Marcel Ciolacu, Prim-ministrul României, la sediul Guvernului României, Palatul Victoria.

Această importantă întâlnire, care a avut loc astăzi, în data de 28 septembrie 2023, a avut ca scop discutarea proiectelor și inițiativelor ce urmează a fi derulate în Basarabia începând cu 1 Ianuarie 2024, cu sprijinul și suportul financiar al Guvernului României, iar în mod special despre proiectul de lege prin care Mitropolia Basarabiei va beneficia de un suport financiar garantat anul de 2 mil. de euro din partea Guvernului României începând cu anul 2024. Înaltpreasfinția Sa a adus în discuție provocările cu care se confruntă Biserica Ortodoxă Română din Republica Moldova și necesitatea ajutorului în dezvoltarea acesteia, astfel încât să poată sluji comunitatea ortodoxă românească cu mai mare eficiență și dedicare.

În cadrul dialogului, a fost evidențiată importanța colaborării strânse între Biserică și stat în promovarea valorilor morale, spirituale și identitare. Părintele Arhidiacon Maxim Sturza, Consilier pentru Relațiile cu Instituțiile Statului a Mitropoliei Basarabiei, a prezentat cu entuziasm inițiativele viitoare care urmăresc dezvoltarea socială, misionară, culturală și patrimonială a Mitropoliei, cu un accent deosebit pe educație, asistență socială, protejarea patrimoniului cultural și sprijinirea familiilor aflate în dificultate.

La masa discuțiilor au luat parte domnul Ciprian-Vasile OLINICI, Secretar de Stat al Secretariatului de Stat pentru Culte și domnul Andrei UNGAR, Consilier de Stat în Cancelaria Prim-ministrului României.

Domnul Prim-ministru Marcel Ciolacu a salutat cu căldură eforturile depuse de Biserica Română în sprijinirea comunităților ortodoxe din Basarabia și a exprimat disponibilitatea Guvernului României de a sprijini activitățile ecleziastice în mod concret. S-au subliniat, de asemenea, demersurile importante de sprijin prin intermediul Secretariatului de Stat pentru Culte și Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova al Guvernului României.

Această întâlnire deosebită marchează o etapă semnificativă în consolidarea relațiilor dintre Mitropolia Basarabiei și Guvernul României, subliniind angajamentul comun pentru promovarea valorilor tradiționale și bunăstarea comunității creștine românești din Basarabia.

Mitropolia Basarabiei exprimă sincere mulțumiri Guvernului României pentru sprijinul acordat și rămâne ferm angajată în slujirea credincioșilor și promovarea valorilor spirituale în regiune.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img