Ultimele știri

Înălțarea Sfintei Cruci la Mănăstirea „Sfântul Prooroc Ilie” din Cornești: Înaltpreasfinția Sa ne învăță despre însemnătatea Crucii în viața creștină

Pentru a aduce cinstire Sfintei și de viață făcătoarei Cruci în ziua slăvitului ei praznic, numeroși închinători din Protopopiatul Ungheni și-au îndreptat pașii spre Mănăstirea „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” din Cornești, pentru a participa cu bucurie, în duh de rugăciune, la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie. Cu această ocazie, Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei, s-a aflat în mijlocul credincioșilor și al obștii monahale al cărei stareț este Preacuviosul Arhimandrit Damaschin Cimbir.

Potrivit tradiției, Ierarhul a fost întâmpinat cu flori, pâine și sare, simboluri ale ospitalității și bucuriei praznicului. În timpul slujbei, Înaltpreasfinția Sa a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, printre care și clerici de la Centrul Eparhial din Chișinău.

La finalul slujbei, Părintele Constantin Olariu, consilier eparhial, a rostit un cuvânt de învățătură, ilustrând înțelesurile duhovnicești ale praznicului Înălțării Sfintei Cruci și oferind mărturii inspirate de cinstirea crucii, inclusiv minunea petrecută la aflarea Sfintei Cruci de către Sfânta Împărăteasă Elena.

În continuare, Părintele Arhimandrit Damaschin Cimbir, stareț al Mănăstirii „Sfântul Prooroc Ilie”, a exprimat recunoștința obștii mănăstirii și a credincioșilor pentru binecuvântarea adusă de Înaltpreasfințitul Părinte Petru și dragostea sa față de această comunitate.

Părintele Mitropolit Petru, în cuvântul său de învățătură, a subliniat semnificația Sfintei Cruci în viața creștină, îndemnând credincioșii să-și asume crucea lor și să o poarte cu credință și smerenie. De asemenea, a amintit momentele liturgice din calendarul Bisericii în care Sfânta Cruce este prăznuită în mod deosebit.

În final, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Petru a adus mulțumiri gazdei și soborului slujitor, precum și credincioșilor prezenți, subliniind că dragostea și evlavia lor pentru mănăstire și Sfânta Cruce sunt semne ale credinței lor statornice și adevărate.

Galeria foto completă poate fi accesată pe pagina noastră de Facebook:

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img