Ultimele știri

Ierarhii Mitropoliei Basarabiei s-au reunit într-o Ședință Extraordinară a Sinodului Mitropolitan

Astăzi, 7 martie 2024, ierarhii Mitropoliei Basarabiei s-au reunit într-o Ședință Extraordinară a Sinodului Mitropoliei Basarabiei pentru a aborda diversele provocări pastorale, misionare, sociale și administrative cu care se confruntă Biserica Ortodoxă Română din Republica Moldova. În cadrul ședinței, au fost discutate și adoptate mai multe decizii menite să eficientizeze și să sporească activitatea duhovnicească și pastorală la nivelul fiecărei parohii.

Ședința de lucru a fost prezidată de către Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor. Împreună cu PS Antonie, Episcopul de Bălți, și PS Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, ierarhii au analizat aspecte legate de activitatea pastorală, misionară, socială și administrativă a Mitropoliei.

Printre subiectele discutate s-au numărat strategiile pentru consolidarea relației dintre Biserică și comunitățile locale, promovarea valorilor spirituale și morale în societate, precum și implementarea unor programe și inițiative pentru sprijinirea credincioșilor în dificultăți sociale sau spirituale. De asemenea, ierarhii au luat în considerare modalități de consolidare a legăturilor dintre parohiile din țară și din România.

Deciziile luate în cadrul acestei ședințe reflectă angajamentul profund al ierarhilor față de binele duhovnicesc al poporului ortodox din Republica Moldova. În urma deliberărilor și a consultărilor, s-au stabilit direcții clare de acțiune și s-au planificat inițiative concrete pentru a întări și susține viața duhovnicească a comunităților ortodoxe din întreaga țară.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img