Ultimele știri

Domnul Mircea Abrudean, Șef al Cancelariei Prim-Ministrului României, a vizitat sediul Mitropoliei Basarabiei. Mesaj de susținere și încurajare din partea domnului Prim-ministru Nicolae Ionel Ciucă.

Domnul Mircea Abrudean, Șef al Cancelariei Prim-Ministrului României, cu rang de ministru, a vizitat ieri, 22 februarie 2023, sediul Mitropoliei Basarabiei, unde s-a întâlnit cu Înaltpreasfințitul Petru, Mitropolitul Basarabiei. Întâlnirea a avut ca scop transmiterea unui mesaj de susținere și încurajare din partea domnului Prim-ministru al României, Nicolae Ionel Ciucă, pentru ierarhii, clericii și credincioșii din Mitropolia Basarabiei.

ÎPS Părinte Petru, în persoana domnului Mircea Abrudean, a mulțumit Guvernului României pentru ajutorul permanent oferit comunității basarabene, în special pentru suplimentarea salariilor clericale începând cu anul 2023 și pentru sprijinul financiar acordat prin intermediul Secretariatul de Stat pentru Culte, necesar continuării lucrărilor de construcție și de restaurare a lăcașurilor de cult din întreaga țară.

La rândul său, domnul Mircea Abrudean a subliniat importanța Mitropoliei Basarabiei ca centru spiritual al românilor basarabeni din Republica Moldova. Vizita sa a arătat angajamentul Guvernului României de a sprijini comunitatea locală și de a contribui la menținerea și dezvoltarea tradițiilor și valorilor spirituale românești, asigurând faptul că guvernul român va continua să sprijine proiectele și inițiativele Mitropoliei care contribuie la dezvoltarea regiunii și la creșterea nivelului de trai al populației.

În cadrul întâlnirii, domnul Mircea Abrudean a abordat și alte aspecte importante pentru Mitropolia Basarabiei, cum ar fi nevoia de a asigura protecția și promovarea drepturilor și libertăților religioase ale comunității ortodoxe din Republica Moldova.

Vizita Șefului Cancelariei Prim-Ministrului României la sediul Mitropoliei Basarabiei a adus un mesaj important de susținere, solidaritate și curaj din partea Guvernului României și a evidențiat importanța spirituală, socială și culturală a Mitropoliei Basarabiei pentru comunitatea românească din Republica Moldova.

Șefului Cancelariei Prim-Ministrului României, dl. Mircea Abrudean, împreună cu ÎPS Petru, Mitropolitul Basarabiei

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img