Ultimele știri

Conferința anuală a preoților din Protopopiatul Ungheni, o reuniune fructuoasă pentru abordarea tematicilor pastorale importante

Ieri, 13 iulie 2023, s-a desfășurat cu mult rod duhovnicesc conferința anuală a preoților din Protopopiatul Ungheni, Arhiepiscopia Chișinăului. Întâlnirea a avut loc în Biserica „Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil” din satul Boghenii Vechi și a reunit un sobor de preoți, care, în frunte cu Părintele Protopop Vasile Alcaz, au săvârșit Sfânta Liturghie.

În contextul în care Patriarhia Română a declarat anul 2023 drept „Anul omagial al pastorației persoanelor vârstnice” și „Anul comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești”, subiectul principal al conferinței științifice s-a axat pe abordarea acestor tematici importante.

Moderată de Părintele Vladimir Childescu, conferința a inclus două prezentări relevante. Prima prezentare a fost susținută de Părintele Radu Brânză, Preot paroh al Bisericii „Sfântul Haralambie” din Iași și coordonator al Departamentului „Pro Vita” al Arhiepiscopiei Iașilor. Părintele Brânză a împărtășit experiența Parohiei „Sfântul Haralambie” prin intermediul Cantinei sociale „Sfântul Haralambie Iași”, concentrându-se pe importanța și modalitățile de a asigura pastorația adecvată a persoanelor vârstnice.

A doua prezentare a fost susținută de Părintele Grigore Mihai, din Parohia Florițoaia Veche, care a adus în discuție contribuția imnografilor și cântăreților bisericești în viața liturgică și spirituală a comunității.

La finalul conferinței, Părintele Vasile Alcaz, Protopopul de Ungheni, a adresat un sincer mulțumesc tuturor participanților pentru implicare și prezență, remarcând în mod special prezența Părintelui Radu Brânză, care a răspuns și de această dată afirmativ invitației de a face misiune în Basarabia.

De asemenea, Părintele Protopop a adresat un gând de recunoștință față de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Petru, care a oferit binecuvântarea Sa arhierească pentru această întrunire ziditoare și relevantă.

Conferința a fost apreciată ca o oportunitate valoroasă de schimb de experiență și cunoștințe între preoții din Protopopiatul Ungheni, contribuind la consolidarea și îmbogățirea slujirii pastorale în această regiune.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img