Ultimele știri

Slujbă arhierească în parohia Sf. Brâncoveni din Ialoveni

  În ziua de duminică, 29 decembrie 2019, ÎnaltPreasfințitul Părinte Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor a săvârșit Sfânta Liturghie în parohia Sf. Martiri Brâncoveni din or. Ialoveni (paroh PC preot Mihail Tătaru).

  După oficierea Serviciului Divin, a fost oficiată slujba de sfințire a crucilor ce urmează a fi montate pe acoperișul Sfântului Locaș, care se află în stadiul de construcție, și rugăciunea de mulțumire Lui Dumnezeu pentru toate binefacerile revărsate asupra comunității din Ialoveni.

  Făcând un bilanț al anului care este la final, ÎnaltPreasfinția Sa a apreciat cum s-au mișcat lucrările de înălțare a bisericii parohiale, care au cunoscut o dinamică sporită, datorită hărniciei părintelui paroh, dar mai ales ajutorului venit din partea Secretariatului de Stat pentru Culte de pe lângă Guvernul României dar și a contribuțiilor venite din partea enoriașilor.

  În continuare, Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei, a ținut să mulțumească ctitorilor care au contribuit la procurarea sfintelor cruci, menționând că jertfa lor va vorbi peste ani despre istoria și credința neamului nostru.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img