Ultimele știri

PS Antonie: „Prioritar în viaţa noastră este legătura cu Dumnezeu”

Duminică, 10 iulie 2016, PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, a oficiat, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Sfinţii Împăraţi întocmai cu Apostolii Constantin şi mama sa Elena” din satul Ghiliceni, raionul Teleneşti (preot paroh Nicolae Ioniţă).

După Sfânta Slujbă a fost oficiat un Te-Deum de mulţumire pentru binefacerile revărsate asupra preotului paroh şi asupra comunităţii din Ghiliceni.

În cuvântul său, PS Antonie s-a referit la pericopa evanghelică din Duminica a trei după Rusalii şi la activitatea părintelui Nicolae. Vorbind despre grijile vieţii, PS Antonie, între altele, a spus: „Îndemnul din Sfânta Evanghelie de astăzi să nu ne îngrijim de ce vom mânca, ce vom bea şi ce vom îmbrăca, nu este un îndemn la trândăvie, pentru că lenea nu este încurajată de Dumnezeu, ci este o încercare de a ne feri de situaţia când cele necesare vieţii biologice por deveni o obsesie, un scop în sine. Evanghelia vrea să ne arate că prioritar în viaţa noastră este legătura cu Dumnezeu. Cu alte cuvinte, în primul rând să căutăm cele spirituale, iar celelalte ni se vor adăuga”.

PS Antonie a donat un set de cărţi pentru biblioteca parohială şi apreciat activitatea pastorală a părintelui Nicolae, care de optsprezece ani păstoreşte cu multă jertfă creştinii din Ghiliceni.

Fiecare creştin a primit câte o carte de rugăciune din parte PS Antonie şi a gustat apă de la râul Iordan, adusă din Ţara Sfântă de către părintele diacon Marin Osoianu.

Părintelui Nicolae a mulţumit pentru vizită şi binecuvântare arhierească şi la invitat pe arhiereul Mitropoliei Basarabiei să mai vină în mijlocul creştinilor din Ghiliceni şi cu alte ocazii.

La Sfânta Slujbă a participat şi PC părinte Gheorghe Ioniţă, protopop de Chişinău.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img