Ultimele știri

Proiecte majore în desfășurare la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chișinău

Arhiepiscopia Chișinăului a Mitropoliei Basarabiei, în colaborare cu Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova al Guvernului României, desfășoară cu dedicare trei proiecte semnificative în cadrul Paraclisului Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” al Centrului eparhial. Lucrările în desfășurare includ pictura Paraclisului, instalarea unui sistem modern de sonorizare și live-streaming, precum și dotarea cu mobilier bisericesc.

Aceste inițiative, desfășurate sub binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit PETRU, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, cu sprijinul financiar al DRRM, reprezintă un efort concertat pentru a aduce îmbunătățiri semnificative în experiența duhovnicească a credincioșilor.

La momentul actual, lucrările sunt într-o etapă deplină de desfășurare, iar echipa dedicată de meșteri artiști și tehnicieni lucrează asiduu pentru a aduce la viață frumusețea și splendoarea Paraclisului. Pictura icoanelor, în mod special, presupune atenție minuțioasă și respect față de valorile spirituale ce iradiază din fiecare detaliu al lăcașului.

O altă componentă esențială a acestor proiecte este instalarea unui sistem modern de sonorizare și live-streaming. Aceasta va oferi oportunitatea credincioșilor, în special fiilor duhovnicești ai Mitropoliei Basarabiei de pretutindeni, să participe activ la slujbele religioase ce vor fi transmise în mediul online. Această inițiativă va spori conectivitatea duhovnicească, în special în situații în care participarea fizică este limitată.

Dotarea Paraclisului „Sfântul Ioan Teologul” cu mobilier bisericesc adecvat este, de asemenea, o parte esențială a acestor proiecte. Fiecare detaliu al mobilierului este ales cu grijă pentru a asigura confortul și trăirea profundă a liturghiilor și rugăciunilor.

Aceste proiecte nu reprezintă doar eforturi tehnice, ci și un omagiu adus valorilor spirituale și identității creștine românești.

Este un moment de bucurie și recunoștință pentru toți cei implicați în aceste proiecte, în special pentru Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit PETRU, Părintele Constantin Olariu și Părintele Arhidiacon Maxim Sturza, coordonatorii proiectelor, respectiv Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova al Guvernului României, care au făcut posibilă realizarea acestor inițiative semnificative pentru credincioșii români din Basarabia.

Pe măsură ce aceste proiecte evoluează, așteptăm cu nerăbdare să împărtășim cu toți credincioșii bucuria finalizării și binecuvântarea noilor îmbunătățiri aduse Sediului Mitropoliei Basarabiei și Exarhatul Plaiurilor.

Galeria foto completă poate fi accesată pe pagina noastră de Facebook:

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img