Ultimele știri

Președinta ASCOR Chișinău a participat la lucrările Consiliului Național al Asociației, desfășurat la Constanța 

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, reprezentanții filialei ASCOR Chișinău au participat la Consiliul Național al organizației, care s-a desfășurat în orașul Constanța, România, în perioada 23-26 mai 2024. 

Tinerii ortodocși români din Republica Moldova au fost reprezentați la acest important eveniment de președinta ASCOR Chișinău, Anghelina Vîrtosu. Scopul reuniunii a fost consolidarea relațiilor de colaborare între filialele Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români din fiecare centru mitropolitan, stabilirea unei agende comune și coordonarea acțiunilor de viitor. 

Un punct important pe agendă a fost pregătirea pentru Anul Centenar 2025, când Patriarhia Română celebrează 100 de ani de la înființare, iar cu această ocazie vor avea loc un șir întreg de acțiuni, inclusiv cu implicarea tinerilor din ASCOR, iar în fiecare centru mitropolitan vor avea loc câte două canonizări. Amintim că, din partea Mitropoliei Basarabiei urmează a fi canonizați vrednicii de pomenire Pr. Alexandru Baltaga și Protos. Iraclie Flocea. 

În cadrul reuniunii de la Constanța s-a mai decis că este necesară o cultivare și mai strânsă a relațiilor cu tinerii din Republica Moldova prin reprezentanții lor de la ASCOR Chișinău și dezvoltarea unor proiecte comune menite să-i apropie de semenii lor din România, prin prisma valorilor comune creștin-ortodoxe și a unității de neam și credință. 

Este de remarcat aportul mare pe care l-a avut filiala ASCOR Iași, în vederea reluării activității organizației din Chișinău și sprijinul consistent pe care îl acordă tinerilor din Basarabia organizația ASCOR din București, dar și din alte centre din România. 

„Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei, ne-am reînființat ca asociație și suntem onorați să fim astăzi aici la Consiliul Național unde am legat prietenii noi și am primit frumoase colaborări, având în asociație tineri dornici de a împărtăși dragostea de Dumnezeu”, a declarat președinta ASCOR Chișinău, Anghelina Vîrtosu. 

Evenimentul s-a încheiat duminică, 26 mai, cu participarea liderilor ASCOR la Sfânta Liturghie săvârșită la Capela Studenților din Constanța, cu hramul „Sfinții Patru Martiri de la Niculițel”.

Galeria foto completă poate fi accesată pe pagina de Facebook ASCOR Chișinău:

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img