Ultimele știri

Părintele Vladimir Childescu, din satul Boghenii Vechi, Protopopiatul Ungheni, a fost condus pe ultimul drum

Vrednicul întru pomenire Părinte Vladimir Childescu, parohul Bisericii „Sf. Arh. Mihail și Gavriil” din satul Boghenii Vechi, raionul Ungheni, care a trecut la Domnul la vârsta de doar 48 de ani, a fost condus miercuri pe ultimul drum. La procesiunea funerară a participat și Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, care s-a rugat, alături de preoții și credincioșii veniți să-și ia rămas bun de iubitul lor păstor, pentru odihna celui adormit. 

Părintele Vladimir Childescu a văzut lumina zilei în localitatea Blindești, raionul Ungheni, în ziua de 13 februarie 1976, în familia lui Ilie și Zinaida Childescu, părinți care au adus pe lume cinci copii și care au ținut mereu aprinsă făclia credinței și a dragostei de neam și țară. De la ei a învățat să-și poarte cu demnitate și responsabilitate crucea pe parcursul întregii vieți.

A finalizat studiile medii la școala din localitate în anul 1993, după care, în 1994 s-a căsătorit cu Rodica Childescu, crescând și educând împreună cinci copii: Vladimir (căsătorit, 2 copii), Valentin, Tatiana, Ilie și David. Între anii 1996-2000, și-a continuat studiile la Seminarul Teologic de Chișinău cu sediul la Mănăstirea „Noul Neamț”, din Chițcani.

A fost hirotonit în diacon în 5 aprilie 1998, la Catedrala „Sfântul Mare Mucenic Teodor Tiron”, iar pe 27 iunie a fost hirotonit în treapta de preot la biserica din satul Pervomaisc, raionul Căinari. În baza ucazului Consistoriei duhovnicesti din Chișinău, a fost numit preot paroh în satul Boghenii Vechi, raionul Ungheni, unde în 2 august 1998, a oficiat prima liturghie.

Părintele Vladimir avea reputația unui om modest și blajin, plin de evlavie creștinească. În anul 2000, a fost realizată reparația cosmetică a bisericii, iar în perioada 2012-2016, biserica a fost supusă unei reparații capitale. Sub conducerea Părintelui Vladimir, biserica din Boghenii Vechi a căpătat un alt aspect interior, cat și exterior și a fost asigurată cu tot ce este necesar. Părintele paroh a avut o colaborare eficientă cu administrația locală și cu gimnaziul, contribuind la dezvoltarea unei relații solide între biserică și școală, prin predarea religiei și implicarea comunității în diverse activități educaționale și sociale. 

În anul anul 2006, a decis să se alăture Bisericii Neamului, aderând, împreună cu întreaga comunitate, la Mitropolia Basarabiei. În același an, a început o activitate fructuoasă în cadrul Bisericii noastre: a fondat și administrat Organizația Bogheni a Frăției Ortodoxe Române (8 noiembrie 2006) și Organizația teritorială Bogheni a Misiunii Sociale „Diaconia” (15 noiembrie 2006).

Fiind conștient de misiunea încredințată, Părintele Vladimir a fost un adevărat slujitor al Altarului, a fost mereu prezent și activ în viața credincioșilor, a avut o credință statornică în Dumnezeu și o dăruire deosebită de a sluji Biserica. A fost un adevărat luptător al Adevărului și Dreptății. Din darurile cu care l-a înzestrat Bunul Dumnezeu, a știut să se împartă și cu păstoriții săi.

Calea vieții sale a fost un drum pe alocuri anevoios, dar înălțător, alături fiindu-i preoteasa Rodica și cei cinci copii. A mers pe drumul său cu dreptate, cu credință, cu îndrăzneală mărturisitoare a valorilor Biserici Ortodoxe și a neamului nostru. A fost iubit de întreaga comunitate, deoarece era răbdător, corect și iertător și dădea mereu dovadă de devotament, înțelegere, bunătate și smerenie.

Rugăm pe Domnul nostru lisus Hristos să-l așeze în corturile drepților, în rândurile sfinților, acolo unde nu este durere, nici întristare, nici suspin, iar dacă a greșit cu ceva în această viață, rugăm pe Bunul Dumnezeu să-l ierte și să îl odihnească în pace cu drepții, acolo, în Ceruri, în ceata sfinților săi slujitori, acum și pururea și în vecii, vecilor. Amin!

Galeria foto completă poate fi accesată pe pagina noastră de Facebook:

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img