Ultimele știri

Ordinul „Sfânta Cuvioasa Parascheva” pentru doamna preoteasă Muravschi Maria la aniversarea a 50 de ani

Ieri, la Reședința Mitropolitană din Chișinău, Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, a decorat-o pe doamna preoteasă Muravschi Maria cu ordinul „Sfânta Cuvioasa Parascheva” în semn de înaltă apreciere și prețuire pentru promovarea și susținerea Bisericii Ortodoxe Române, cu ocazia aniversării frumoasei vârste de 50 de ani.

Distincția a fost oferită cu binecuvântarea Înaltpreasfinției Sale de către reprezentanții Centrului Eparhial, care au transmis un mesaj de felicitare și i-au cântat „Vrednică este!” în semn de recunoaștere a jertfei și dragostei manifestate prin activitatea sa profesională și gospodărească.

Doamna preoteasă Muravschi Maria, absolventă a Academiei de Teologie Ortodoxă și a unui Master de psihologie, deține și studii medicale. De-a lungul a 25 de ani, și-a dedicat viața educării tinerelor generații ca profesoară de religie și lucrează în sectorul medical ca asistentă. În plus, este mamă a trei copii minunați și o figură maternă pentru întreaga comunitate parohială din satul Dubăsarii Vechi, raionul Criuleni.

Alături de soțul ei, Părintele Teodor Pelin, protopopul de Criuleni și Dubăsari, doamna preoteasă Muravschi Maria a desfășurat o impresionantă operă social-filantropică, misionară, catehetică și gospodărească, contribuind semnificativ la bunăstarea și dezvoltarea comunității parohiale.

Această distincție vine ca o recunoaștere a devotamentului și dăruirii sale neobosite pentru binele Bisericii și al credincioșilor. Îi urăm doamnei preotese Muravschi Maria sănătate, bucurii duhovnicești și mulți ani binecuvântați!

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img