Ultimele știri

Mitropolia Basarabiei îndeamnă credincioșii să se alăture Campaniei „Masa Bucuriei”, lansată de Misiunea Socială „Diaconia”

Mitropolia Basarabiei vine cu un apel către toți oameni de bună credință să se alăture Campaniei „Masa Bucuriei”, desfășurată și în acest an, în preajma Sfintelor Sărbători de Paști, de Misiunea Socială „Diaconia”. În această perioadă, când ne pregătim trupește și sufletește să întâmpinăm marea sărbătoare a Învierii Domnului, nu e nimic mai înălțător decât să faci milostenie și să dăruiești bucurie și compasiune oamenilor lipsiți de ajutor.

„Masa Bucuriei” este unul dintre cele mai frumoase proiecte sociale, deoarece încurajează lumea să doneze hrană, care ajunge apoi la bătrâni rămași singuri, care cu greu își permit o masă caldă, sau și la familii nevoiașe, care îndură lipsuri.

Tradițional, campania „Masa Bucuriei” culminează cu o amplă colectă națională de produse alimentare în sâmbăta Floriilor. Aceasta implică sute de voluntari din toată țara, atât în procesul de colectare a donațiilor, cât și în sortarea și distribuția acestora.

În acest an, evenimentul va fi organizat la 27 aprilie în Chișinău și în alte circa 20 de localități. Sloganul campaniei este „Donația ta poate umple farfuria unui flămând!”

Mitropolia Basarabiei, prin mijlocirea întâistătătorului său, Înaltpreasfințitului Părinte Petru, și a celor doi episcopi eparhioți, binecuvântează astfel de acțiuni și îndeamnă întreg clerul și comunitățile de credincioși să se implice activ, astfel încât de aceste frumoase acte de binefacere să se bucure cât mai multă lume.

Cum spune Sfântul proroc Isaia: „Împarte pâinea ta cu cel flămând, adăposteşte în casă pe cel sărman, pe cel gol îmbracă-l şi nu te ascunde de cel de un neam cu tine. Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi tămăduirea ta se va grăbi. Dreptatea ta va merge înaintea ta, iar în urma ta slava lui Dumnezeu”. (Isaia, 58, 7-8)

Pentru mai multe informații despre campanie și despre modul în care vă puteți implica, accesați site-ul DIACONIA.MD

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img