Ultimele știri

La inițiativa PS Veniamin, a fost înființată școala duminicală la Cahul

   În Duminica Ortodoxiei, așa cum e și firesc ca, credincioșii să-și îmbogățească cunoștințele în domeniul teologic, la Catedrala Episcopală „Sf. M. Mc. Pantelimon” din Cahul a luat ființă școala duminicală, inițiată de însăși Preasfințitul Părinte Veniamin – episcopul Basarabiei de Sud, în cadrul parohial cu credincioșii care frecventează această biserică, informează Biroul de presă al Episcopiei Basarabiei de Sud

   Prima temă de discuție în seara Duminicii Ortodoxiei a fost „Alegerea lui Dumnezeu pentru noi”. Preasfinția Sa a făcut o incursiune în Sfânta Scriptură referindu-se la marile personalități și în special la Iosif care a ajuns să-și salveze frații și rudele de la foame și moarte. 

   „În contextul perioadei Postului Mare bine e să medităm la faptele eroilor și drepților pentru a ne inspira mai des de a săvârși lucrul Domnului de mântuire a celor dintr-o rudenie, frați de credință, vecini, concetățeni etc., fiecăruia dintre ei dăruindu-le pace, bunăvoință, ajutor spre binele lor sufletesc și firesc pentru că, în cele din urmă, iubirea aproapelui și chiar a dușmanului e un indiciu al faptului că rugăciunea, postul, toată lucrarea bună pe care o săvârșim sunt pe drumul cel corect și nu au fost zădarnicite de interese păcătoase”.

   În continuare, Preasfințitul Veniamin a răspuns la întrebările credincioșilor interacționând în vederea descifrării unor momente scripruristice greu de înțeles. În cele din urmă, prima dorință a credincioșilor a fost de a aborda diferite teme religioase și de a face un obicei din aceste întruniri. La rândul său, Preasfințitul Veniamin le-a mulțumit credincioșilor pentru prezență și pentru curajul de a ridica întrebări și teme inavuabile și de a se lansa în discuții subtile.

  Vă amintim că lecțiile școlii duminicale urmează după slujba vecerniei de duminică, seara la ora 17.00. Sunt așteptați toți credincioșii care au nedumeriri de ordin teologic, religios și care nu le e indiferentă calea și darul de a trăi și a te bucura în Domnul!

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img