Ultimele știri

ÎPS Petru: Felicitări și binecuvântări de Ziua Internațională a Familiei

Cu ocazia Zilei Internaționale a Familiei, sărbătorită astăzi, 15 mai 2024, Înaltpreasfințitul Petru, Mitropolitul Basarabiei, adresează un mesaj de felicitare și binecuvântare tuturor familiilor creștine. Prin acest mesaj, Părintele Mitropolit transmite gândurile sale de felicitare și de încurajare, subliniind valorile ortodoxe și importanța familiei ca nucleu al societății noastre românești.

Iubiții mei frați și surori întru Hristos,

Astăzi, cu ocazia Zilei Internaționale a Familiei, dorim să transmitem cele mai calde gânduri și binecuvântări tuturor familiilor creștine. Familia este un dar prețios de la Dumnezeu, fundamentul vieții sociale și al credinței noastre ortodoxe, locul unde iubirea și comuniunea se împletesc în lumina dragostei dumnezeiești.

Familia creștină este chemată să fie o mică biserică, un loc unde se trăiesc valorile Evangheliei și se cultivă virtuțile creștine. Taina Sfintei Căsătorii, instituită de Dumnezeu Însuși, este un izvor de har și binecuvântare, prin care soții sunt chemați să-și unească viețile într-o comuniune de iubire și de jertfă necondiționată, până la mutarea în Patria Cerească.

Sfântul Ioan Gură de Aur ne mărturisește că „Nu există nici un loc mai sfânt pe pământ decât căminul familial, unde doi oameni își împărtășesc viața în Hristos”, iar în alt loc Sfântul Teofan Zăvorâtul ne reamintește că: „Mântuirea celui ce duce viaţă de familie stă în virtuţile de familist”.

Așadar, oricât de mică și modestă ar fi, casa trebuie să fie cel mai prețios loc pe pământ pentru un membru iubitor al familiei. Ea trebuie să fie plină de dragoste, pace și bună înțelegere, astfel încât, oriunde ar merge omul și oricâți ani ar trece, inima sa să rămână legată de acest loc. În toate încercările și necazurile, casa rămâne refugiul sufletului.

Într-o lume plină de provocări și încercări, familia creștină trebuie să rămână un bastion al credinței și al nădejdii pentru viața de veci. Printre marile provocări contemporane se numără secularizarea, relativismul moral și atacurile asupra valorilor tradiționale. Este esențial să ne întărim prin rugăciune comună, să ne adâncim cugetele în lectura Sfintelor Scripturi, să cerem povățuire de la duhovnicul familiei și să ne străduim să trăim conform învățăturilor Sfinților Părinți.

Preaiubiții mei, să ne amintim că scopul final al vieții noastre este mântuirea, iar familia este locul cel mai temeinic unde putem începem această călătorie spre Împărăția Cerurilor. Să ne străduim să ne creștem copiii în frica de Dumnezeu, să ne iubim și să ne sprijinim unii pe alții, pentru ca astfel să ne putem bucura de binecuvântările vieții veșnice.

În aceste momente de sărbătoare, vă îndemnăm să întăriți legăturile de iubire și comuniune din familiile voastre, să vă rugați împreună și să cereți ajutorul Domnului în toate greutățile. Trăiți frumos, trăiți în pace și în dragoste. În orice împrejurare, rugați-vă și căutați să faceți voia lui Dumnezeu. Numai așa veți găsi liniștea și bucuria adevărată a acestei vieți.

Fie ca Domnul nostru Iisus Hristos, prin rugăciunile mijlocitoare ale Maicii Sale, să vă ocrotească și să vă călăuzească urcușul pe drumul mântuirii. În plus, să ne aducem aminte de valorile ortodoxe românești, de duhul românesc care ne leagă de patria și de neamul nostru strămoșesc. Familia noastră este și o reflectare a poporului nostru, a iubirii pentru acest pământ binecuvântat, pentru tradițiile și valorile strămoșești.

Cu arhierești binecuvântări,

Sursa foto: Marius Pavel / Google

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img