Ultimele știri

ÎPS Părinte PETRU transmite un mesaj de binecuvântare și îndemn, la început de An Școlar: Dezvoltarea intelectuală și duhovnicească în armonie

La începutul noului an școlar și universitar, Înaltpreasfințitul Părinte PETRU, Mitropolitul Basarabiei, adresează un mesaj de încurajare și binecuvântare către tinerii elevi și studenți, către cadrele didactice și părinți, care reflectă importanța cunoașterii și spiritualității în educația și dezvoltarea tinerilor din Republica Moldova.

Preaiubiți tineri, elevi, studenți,
Dragi cadre didactice și părinți,

Cu o deosebită bucurie și entuziasm, marcăm astăzi începutul unui nou an școlar și universitar. Este un moment în care cărțile și caietele, mințile și inimile, deopotrivă, se deschid pentru a fi umplute cu cunoștințe și înțelepciune, dar mai presus de toate, este un moment de maturizare duhovnicească și intelectuală.

Anul școlar și universitar aduce cu el oportunități și provocări. Pentru voi, tinerii, este o perioadă de dezvoltare și descoperire a talentelor și pasiunilor voastre. Este un timp prețios în care veți primi instrumentele necesare pentru a vă construi viitorul și pentru a vă descoperi vocația. Cu toate acestea, nu uitați că educația nu înseamnă doar acumularea de cunoștințe, ci și formarea personalității voastre.

În calitatea mea de Păstor duhovnicesc, doresc să subliniez importanța dezvoltării voastre duhovnicești în paralel cu cea intelectuală. În școală și la universitate veți învăța multe despre lumea din jurul vostru, dar nu ezitați să căutați și răspunsuri la întrebările existențiale, ascunse adânc, în cămările tainice ale inimii. Căutați să vă împliniți prin harul Sfântului Duh în rugăciune și în citirea Sfintelor Scripturi, căutați să descoperiți tradiția Bisericii și învățăturile Sfinților Părinți.

Pentru cadrele didactice, vă îndemn să nu vă vedeți munca doar ca pe o responsabilitate profesională, ci și ca pe o vocație sfântă. Sunteți modele și mentori pentru viitorul acestei societăți. Așadar, vă rugăm stăruitor să le transmiteți nu doar cunoștințe, ci și valorile și principiile morale care vor ghida acești tineri în viață.

Dragi părinți, sunteți primii și cei mai importanți educatori ai copiilor voștri. Educația începe acasă, în sânul familiei creștine. Rugați-vă împreună cu copiii voștri, citiți împreună din Sfânta Scriptură și învățați-i să se integreze în viața ecleziastică a Bisericii, care este corabia mântuirii. Ați primit darul minunat al copiilor de la Dumnezeu, iar datoria voastră este să-i îndrumați către calea cea nestrămutată, care duce către El.

În final, vă îndemn pe toți să vă implicați activ în comunitatea euharistică a Bisericii, căci cu toți suntem mădulare ale Trupului lui Hristos. Să ne rugăm împreună pentru un an școlar și universitar binecuvântat, plin de reușite și împliniri. Cu ajutorul lui Dumnezeu, uniți în rugăciune, vom depăși toate provocările vieții și vom ajunge la cele mai înalte culmi ale cunoașterii și trăirii duhovnicești, fiind încredințați că suntem moștenitori ai Împărăției Cerurilor.

Cu binecuvântare, dragoste și bucurie în Hristos Domnul,

ÎPS Părinte PETRU,
Arhiepiscop al Chișinăului,
Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img