Ultimele știri

ÎPS Părinte Mitropolit PETRU s-a întâlnit cu Excelența Sa, Doamna Președinte MAIA SANDU, Președintele Republicii Moldova

 

În prima parte a întâlnirii, Înaltpreasfinția Sa a felicitat pe Doamna Președinte pentru activitatea corectă și onestă de care a dat dovadă și în contextul sărbătorii Învierii Domnului i-a transmis ca Lumina lui Hristos cel răstignit și Înviat să lumineze calea cea dreaptă pe care Republica Moldova a început să pășească. De asemenea, Părintele Mitropolit a înmânat Excelenței Sale mesajul de felicitare al Preafericitului Părinte Patriarh DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, cu prilejul Praznicului Învierii Domnului.

Excelența Sa, Doamna Președinte MAIA SANDU, a mulțumit pentru mesajul ÎPS Părinte Mitropolit și a Preafericitului Părinte Patriarh și a transmis, la rândul ei, un mesaj Pascal plin de speranță într-un viitor mai bun și pașnic, primind ajutor de la Dumnezeu.

 

În a doua parte a discuțiilor, Părintele Arhidiacon Maxim Sturza, Consilier Mitropolitan pentru Relațiile cu Instituțiile Statului, a prezentat un raport al activităților Mitropoliei Basarabiei în perioada pandemică și în contextul refugiaților și a războiului din Ucraina.

 

Doamna Președinte a menționat că este la curent cu activitatea bogată a Mitropoliei Basarabiei și a apreciat misiunea ei socială și filantropică, prin aceasta arătându-se misiunea adevărată a Bisericii.

De asemenea, Excelența Sa și-a arătat susținerea față de Mitropolia Basarabiei și și-a exprimat îndemnul de a se menține în continuare activitățile de ajutorare a refugiaților și rugăciunile pentru pace între popoare, asigurând astfel liniște și pace și în țara noastră.

În acest context a mulțumit pentru suportul oferit de Patriarhia Română și Guvernul României de ajutorare a refugiaților ce sunt găzduiți sau tranzitează Republica Moldova.

 

Părintele Mitropolit a menționat că Mitropolia Basarabiei, parte a Patriarhiei Române, prin slujitorii săi, s-a preocupat mereu de nevoile materiale ale credincioșilor, că pe lângă hrana sufletului oferită de Biserică prin Hristos, neajunsurile trupești ale oamenilor au fost prioritare în această perioadă.

Înaltpreasfinția Sa este aproape de suferințele oamenilor prin rugăciune, dar și fizic, binecuvântând și inițiind proiecte sociale pentru orfani, bolnavi, bătrâni, săraci, îndoliați, singuri, alungați de la casele lor și pribegi, ca să simtă că iubirea jertfelnică a lui Hristos Cel răstignit și Înviat pentru mântuirea lumii este izvor de lumină, de pace și de bucurie.

 

La final, ÎPS Părinte Mitropolit a oferit un coș cu daruri pascale Excelenței Sale, mulțumind pentru încrederea acordată de Președinția Republicii Moldova și asigurând că Mitropolia Basarabiei va fi mereu o instituție care va lucra în folosul credincioșilor pe care îi păstorește și a tuturor cetățenilor.

 

 

Articol redactat de Părintele Arhidiacon Constantin Olariu.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img