Ultimele știri

ÎPS Părinte Mitropolit PETRU adresează un mesaj de felicitare domnului Dorin RECEAN, candidat desemnat pentru funcția de Prim-ministru al Republicii Moldova

Prin buna rânduială a lui Dumnezeu răspundem cu bucurie la vestea desemnării Domniei Voastre în funcția de Prim-ministru al Republicii Moldova.

Ne rugăm Bunului Dumnezeu, să vă lumineze mintea pentru a progresa în tot binele obștesc, să pună în inima Domniei Voastre, pace, viață cumpătată, liniște și fapte bune pentru bună sporire a neamului „căci cei ce slujesc bine, rang bun dobândesc şi mult curaj” (I Timotei 3,13).

Să vă ajute Hristos Domnul să duceți la bun sfârșit cele ce ați făgăduit pentru o direcție cât mai cinstită și corectă a țării noastre, pentru o relație apropiată cu vecinii noștri de aproape și îndepărtați. Să vă dăruiască gând de compasiune spre cei necăjiți, întristați, plini de necazuri și horopsiți, căci ei sunt parte din trupul Basarabiei și a Bisericii Drept Mărturisitoare.

Dumnezeu, care a dat cârmuitorilor de pe pământ puterea de a conduce și a înțelege rânduiala întocmirilor omenești, să vă încununeze cu arma adevărului și a bunăvoinței, să vegheze asupra Domniei Voastre dăruindu-vă adâncă și statornică pace, iar Cezarului să-i dați ce este a lui și lui Dumnezeu ce i se cuvine ( cf. Matei 22,21).

Așadar, urmând cuvântul Sfântului Apostol Pavel, Noi, Biserica, înălțăm rugăciuni pentru „tot poporul și pentru toți care sunt în înalte dregătorii” (I Timotei 2,1-4) ca să poată sluji cu toată dăruirea și responsabilitatea, urmând pilda cea bună a sfinților împărați, domnitori și dregători care au slujit cu jertfelnicie Țara și Biserica.

Cu arhierești binecuvântări și deosebită considerație,

Petru

Arhiepiscop al Chișinăului,

Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor

ÎPS Părinte Mitropolit PETRU, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img