Ultimele știri

Invitație: Concertul de colinde „Magii de la Răsărit”, ediția a III-a, organizat de Corala Mitropoliei Basarabiei

Cu binecuvântarea ÎPS Părinte Mitropolit Petru, Corala academică a Mitropoliei Basarabiei „Gavriil Musicescu”, în colaborare cu Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova și Mitropolia Basarabiei, vă invită la un eveniment special: Concertul extraordinar de colinde „Magii de la Răsărit”, ediția a III-a.

Concertul se va desfășura pe o perioadă de 3 zile, în 3 orașe din țară, aducând atmosfera binecuvântată a sărbătorilor de iarnă:

  • 15 decembrie 2023, ora 19:00 – Sala de festivități a Complexului Sociocultural Universitar din cadrul Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Chișinău, adresa: Strada Nicolae Testemițanu, nr. 25, mun. Chișinău.
  • 16 decembrie 2023, ora 15:00 – Casa de Cultură din municipiul Edineț, Raionul Edineț, adresa: Strada Independenței, Nr. 65, mun. Edineț.
  • 17 decembrie 2023, ora 15:00 – Casa de Cultură din orașul Ștefan Vodă, Raionul Ștefan Vodă, adresa: Strada 31 August 1989, Nr. 2, (Piața Centrală), orașul Ștefan Vodă.

Intrarea la aceste evenimente este liberă (gratuită), oferind tuturor ocazia de a se bucura de frumusețea colindelor și de atmosfera sărbătorilor de iarnă, iar cei mai mici dintre noi vor primi daruri.

În cadrul spectacolelor, Corala va aduce în prim-plan colinde exclusiv românești din diverse regiuni ale țării, aducând astfel în atenția publicului larg frumusețea și diversitatea tradițiilor noastre.

La evenimentul din municipiul Chișinău, vă veți bucura de interpretări de excepție ale colindelor aduse de:

  • Corul mic de fete al Școlii de Arte „Alexei Stârcea” din Chișinău
  • Corul Bisericii „Sfinții Trei Ierarhi” din satul Costești
  • Corul „Doina Codrului” din localitatea Lozova
  • Ansamblul de copii al Casei de cultură din localitatea Lozova

Evenimentul va fi onorat de prezența oficialilor de stat ai Republicii Moldova, reprezentanților Ambasadei României la Chișinău, Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova a Guvernului României, Institutului Cultural Român din Republica Moldova, alături de reprezentanți ai instituțiilor de învățământ, cultură și media. Invităm toți iubitorii de tradiție, spiritualitate, artă, cultură și muzică, alături de toți credincioșii, să se alăture acestui moment de comuniune și bucurie.

Să vestim împreună Sărbătorea Nașterii Domnului, pregătindu-ne să primim lumina și caldura acestei sărbători în inimile noastre!

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img