Ultimele știri

Înaltpreasfințitul Părinte PETRU participă la hramul Parohiei „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Soroca

Într-o atmosferă de profundă evlavie și recunoștință, Înaltpreasfințitul Părinte PETRU, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, s-a alăturat comunității din orașul Soroca pentru a sărbători hramul Bisericii „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, conform calendarului iulian neîndreptat. Această zi de sărbătoare, dedicată ocrotitoarei Moldovei și a tuturor românilor, a fost sărbătorită cu mare solemnitate și bucurie.

Alături de Înaltpreasfinția Sa, au fost prezenți clericii Centrului eparhial din Chișinău, Părintele paroh Ștefan Eftodi și Părintele Sorin Huluță-Saftiuc. Împreună, ei au săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în cinstea Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași. Răspunsurile la strană au fost date de membrii Coralei academice „Gavriil Musicescu” a Mitropoliei Basarabiei.

Această sărbătoare a reprezentat un moment de adâncă unitate duhovnicească și evlavie pentru credincioșii din Soroca, care au participat în număr mare la hramul acestei parohii românești. Ei au demonstrat astfel dragostea și credința față de Biserica Neamului românesc și față de Cuvioasa Maica Parascheva.

În cuvântul său de învățătură, Înaltpreasfințitul Părinte PETRU a lăudat activitatea liturgică, misionară și socială a Părintelui paroh Ștefan Eftodi și a doamnei sale preotese, care se implică cu devotament în înfrumusețarea lăcașului și în consolidarea comunității lor. Acest praznic a fost o ocazie potrivită de a recunoaște eforturile lor neobosite în slujba Bisericii lui Hristos și în încurajarea unei comunități de oameni credincioși, milostivi și fermi în mărturisirea credinței.

În discursul său, Părintele Mitropolit PETRU a adus în atenție câteva aspecte semnificative din viața și trăirea Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași. A îndemnat credincioșii să urmeze exemplul Cuvioasei și să călăuzească viața lor după faptele și virtuțile ei. Prin mijlocirea Cuvioasei, Părintele Mitropolit s-a rugat lui Dumnezeu să zidească înlăuntrul credincioșilor inimi curate și să îi întărească în slujirea faptelor bune.

Această sărbătoare a arătat încă o dată evlavia credincioșilor față de Sfânta Cuvioasă Parascheva, ocrotitoarea Moldovei, și unitatea spirituală dintre credincioșii de pe ambele maluri ale Prutului, care împart aceeași limbă, tradiție, istorice și aceeași credință. Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva a devenit un simbol al identității ortodoxe românești și al unității poporului român de pretutindeni.

În cuvintele de încheiere, Părintele paroh Ștefan Eftodi a adus mulțumiri Înaltpreasfinției Sale și tuturor celor prezenți pentru binecuvântarea și dragostea cu care au răspuns invitației de a participa la hramul acestei sfinte biserici. El a transmis gândurile sale de recunoștință către clericii co-slujitori și toți enoriașii care s-au adunat pentru a mulțumi lui Dumnezeu și Cuvioasei Maicii Parascheva pentru toate darurile revărsate asupra lor.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img