Hramul Parohiei ”Nașterea Maicii Domnului” din satul Mihalașa, raionul Telenești – ”Aceasta este ziua pe care a făcut-o Domnul, să ne bucurăm și să ne veselim întru ea”.

Pe lângă prezența Ierarhului, un alt motiv de bucurie a fost și sfințirea catapetesmei, pe care Părintele Mitropolit a săvârșit-o înainte de Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur. Așadar, toți cei prezenți s-au rugat ”cu o gură şi o inimă”, mulțumind Mântuitorului Iisus Hristos și Maicii Sale pentru toate binefacerile primite de Sus, pentru ajutorul și pentru pacea lumii. 

Cu binecuvântarea ÎPS Petru, cuvântul de învățătură despre acest important praznic împărătesc a fost ținut de Părintele Arhidiacon și Consilier Mitropolitan, Olariu Constantin. Părintele a explicat înțelesurile duhovnicești care se desprind din Evanghelia acestei zile și din Sfânta Tradiție, prezentând contextul evenimentelor premergătoare Nașterii Pururea Fecioarei Maria, precum și minunea petrecută cu Părinții Ioachim și Ana, atunci când Arhanghelul Gavriil le-a adus din Cer vestea cea bună, că rugăciunea lor a fost ascultată.

La momentul rânduit, pentru grija, dragostea păstorească și truda necontenită în slujba Bisericii lui Hristos, Ieromonahul Iosif, parohul Bisericii ”Nașterea Maicii Domnului” din Mihalașa, a fost decorat cu dreptul de a purta bederniță. În continuare, PC Părinte Protoiereu Ioan Marian, Protopop de Orhei, în numele parohiei, respectiv a Protopopiatului, a mulțumit Înaltpreasfințitului PETRU pentru vizita pastorală, pentru sfaturile părintești și pentru binecuvântarea arhierească de a sărbători hramul împreună.

Păstrând o pioasă recunoștință a tuturor ctitorilor, binefăcătorilor, ostenitorilor și enoriașilor, care au susținut și susțin lucrarea bisericii din Mihalașa, dar și amintirea vie a celor care nu mai sunt printre noi, Părintele Mitropolit a săvârșit un parastas pentru fostul preot paroh Prepeliță Marin, adresând credincioșilor prezenți îndemnul de a păstra întreagă zestrea spirituală moștenită: statornicia în credință, apartenența identitară, rugăciunea, spovedania, filantropia, împărtășirea cu Sfintele Taine. 
 

spot_img
Preot Ilie Cucu
Preot Ilie Cucu
Absolvent al Colegiului Național de Informatică „Spiru Haret” Suceava, licențiat al Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor din Iași și masterand al Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași. Preot slujitor al Paraclisului mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chișinău și Consilier cancelar al Arhiepiscopiei Chișinăului.