Ultimele știri

Dumunica a cincea după Pogorârea Sfântului Duh la Paraclisul Mitropolitan „Sf. Ioan Teologul” din Chişinău.

   La data de 9 iulie curent, în Duminica a V-a după Cincizecime, Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei, Înaltpreasfinţitul Petru, Arhiepiscopul Chişinăului, Mitropolitul Basarabiei şi Exarhul Plaiurilor, însoţit de un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiască Liturghie la Paraclisul Mitropolitan „Sf. Ioan Teologul” din Chişinău.

   În cuvântul de învățătură rostit după Sfânta Liturghie, Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei s-a referit la Evangheli zilei menționând: „Evanghelia zilei de astăzi ne înfățișează minunea vindecării a doi demonizați din ținutul Gadarenilor urmată de aruncarea în mare a turmei de porci, care provoacă care provoacă mare supărare în rândul localnicilor. Ne este înfățișată aici o categorie de oameni preocupată exagerat de cele materiale. Gândul că au suferit o pagubă materială nu-i lasă să se bucure de vindecarea semenilor lor chinuiți de demon și care după întâlnirea cu Hristos și-au recăpătat viața normală.

   Din Evanghelie vedem că demonii chinuiesc cumplit ființa umană, dar totuși în fața lui Hristos ei devin neputincioși. De aceea se cuvine să conștientizăm că, în calitatea noastră de creștini putem rezista în lupta cu puterile demonice numai păstrând apropierea noastră de Dumnezeu, prin rugăciune și participarea la viața bisericească”.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img