Ultimele știri

Comunicat al Mitropoliei Basarabiei și Exarhatul Plaiurilor cu privire la campania toxică „Copiii LGBT în școala ta”

Această campanie toxică nu răspunde unei necesități pedagogice reale în școlile din Republica Moldova, fiind contrară principiilor morale unanim acceptate în societate.

În efortul lor manipulator de pervertire a minților și a sufletelor generației tinere, promotorii acestei campanii toxice recurg în materialele lor documentare la personaje fictive și la modelarea unor situații și caractere, care nu au nimic în comun cu realitatea din societatea noastră.

Un element de bază a acestei campanii toxice este manipularea prin limbaj, concretizată în utilizarea unor termeni ca „orientare sexuală”, „libertate de gen”, ”bullying-ul sexual”, aplicate copiilor noștri. De asemenea, campania toxică se bazează pe falsuri evidente, susținând că în mediul școlar din Republica Moldova s-ar desfășura activități discriminatorii din partea cadrelor didactice.

Scopul declarat al acestei campanii toxice este ca toate cadrele didactice să accepte și să promoveze ideologia LGBT+, ceea ce constituie un atentat la atribuțiile oricărui profesor sau educator din sistemul de învățământ public. Mai exact, scopul autorilor acestui demers este inocularea în școală și în societate a ideologiei de gen împotriva voinței elevilor, părinților sau tutorilor, care, potrivit Constituției și legislației Republicii Moldova, sunt singurii îndreptățiți să decidă asupra modului de instruire a copiilor lor.

Acest tip de demers constituie un atac grav și direct asupra moralei creștin-ortodoxe și asupra familiei tradiționale, iar implicarea cadrului didactic în astfel de acțiuni contravine atât pozițiilor personale cât și curriculei școlare.

Școala, ca Instituție de Învățământ, asigură prin regulament propriu un mediu educațional proprice de dezvoltare a cunoștințelor, într-un mod liber și corect, garantat prin legile Ministerului Educației. Ideologia LGBT+ nu poate impune o restructurare a legilor fundamentale ale Învățământului, fără a produce discriminare, la rândul ei, asupra altor indivizi.

Combaterea discriminării, respectarea drepturilor și a demnității umane, a propriei identități și ale altor drepturi, cum ar fi cel religios, se regăsesc deja în Codul Educației din Republica Moldova, de aceea această campanie de promovare a ideologiei LGBT+ nu vine cu nimic în plus față de acest subiect. Mai mult, putem spune cu tărie și responsabilitate că este un atentat asupra concepțiilor personale ale copiilor, părinților/tutorilor și ale personalului didactic, respetiv reprezintă o formă de constrângere de a renunța la morala creștină ortodoxă, prezentată în mod eronat ca fiind retrogradă, intolerantă și demodată.

ÎPS Părinte Mitropolit PETRU: „Folosirea copiilor în propaganda LGBT+ nu este o formă de libertate, ci este o gravă discriminare a copiilor și a părinților, un grav atentat împotriva familiei și a moralei creștine. Cerem Guvernului și Ministerului Educației să intervină prompt în această situație, luând toate măsurile de rigoare pentru curmarea oricărui demers ilegal de inoculare a ideologiei de gen în școlile publice din Republica Moldova.

Organizarea de astfel de campanii, care apără și promovează nefirescul actelor personale intime, vor compromite vehement instituțiile educaționale și mai cu seamă, instituția familiei tradiționale.

Poziția Mitropoliei Basarabiei, care își manifestă îngrijorarea cu privire la mascarea acestor acte vicioase în virtuți morale, sub egida libertății, se bazează pe viziunea și experiența unei legi morale universale care au stat la baza oricăror societăți sănătoase.

Este absolut necesar să înțelegem că drepturile și libertățile omului nu au nici o legătură cu „drepturile” ideologice ale unor minorități sexuale, pe care organizatorii le invocă și impun întregii societăți, printr-un activism agresiv. ”Curentul LGBT”, respectiv libertatea alegerilor rătăcite făcute de ei cu privire la sfera intimă, este incompatibilă cu firescul valorilor morale ale societății și ale școlii basarabene, de aceea nu poate fi impusă și abordată în sfera publică.

Nădăjduim că Instituțiile statului responsabile, respectiv persoanele aflate în funcțiile de conducere, vor da dovadă pe deplin de curaj moral, onestitate, discernământ și înțelepciune, acționând în spiritul creștinismului și al Evangheliei, cu pretinsă iubire și demnitate față de tinerele generații.”

Sector Comunicare, Media și Relații Publice.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img